KİRA ARTIŞ ORANI
VAKİTLER
DÖVİZ KURU
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028

ANASAYFA

İş hayatında birçok işverenin daha az vergi ve sigorta ödemek amacıyla işçinin maaşını bordroda farklı göstermesi uygulamasıyla sıkça karşılaşılmaktadır. Çalışırken mecburiyetten uygulamaya boyun büken işçiler, bu hususu ancak işverenle aralarında hukuki bir problem çıktığında ileri sürebiliyor. İş davalarına konu olan ücret uyuşmazlıklarında gerçek rakamın mahkemelerce nasıl belirleneceğine dair, Yargıtay tarafından emsal bir karar verildi.
18.08.2017
Yargıtay, aldatılan kocanın boşanma davası neticesinde, kişilik hakları zedelendiği gerekçesiyle manevi tazminata hak kazanacağına hükmetti. Yargıtay 2.Hukuk Dairesi içtihatına konu olan olay Eskişehir’de yaşandı. Yerel mahkeme; kendisi işte ve nöbette iken karısı tarafından aldatılan kocanın manevi tazminat talebini yerinde görmeyerek reddetti. Mahkemenin hükmünü temyiz eden davacı koca, kendisinin kusursuz olduğunu iddia ederek manevi tazminat talebini yineledi.
11.08.2017
Son yapılan kanuni düzenlemeye kadar, karşılıksız çeklerle ilgili şikâyetler cumhuriyet savcılıklarına yapılıyordu. Fakat geçtiğimiz yıl 6728 sayılı Kanun m.63 ile 5941 sayılı Çek Kanunu m.5 değiştirilmiştir. Çek Kanunu’nun 5. maddesinde; karşılıksız çekte ceza sorumluluğuna, çek hesabı açma ve çek düzenleme yasağına yer verilmiştir. Çek Kanunu’nun eski 5. maddesinde, başvuru mercii cumhuriyet başsavcılıkları olarak gösterilmekte iken, 6728 sayılı Kanun m.63 ile yapılan değişiklikle şikâyet mercii olarak icra mahkemeleri gösterilmiştir. Yapılan değişiklik sonrasında karşılıksız çekle ilgili başvurular artık icra mahkemeleri tarafından kabul edilmeye başlanmıştır.
12.07.2017
Velâyet; kökeni itibariyle Arapça bir kelime olup, aile hukukunda henüz reşit olmamış çocuğun, anne-babasının hâkimiyeti altında bulunması anlamına gelir. Toplumda, çocuklu eşlerin boşanmaları halinde, çocuğun velâyetinin kime verileceği hususu çok tartışılmaktadır. Yaygın kanaat yaş olarak küçük çocuğun anneye verileceği şeklindedir. Hâlbuki eşler arasında ortak hayata son verilmiş veya ayrılık hali gerçekleşmişse müşterek çocuğun velâyetinin kime verileceği hususunda hâkimin çok geniş takdir yetkisi olmasına rağmen birtakım hususlar göz önünde bulundurulmak zorundadır.
02.07.2017
29 Nisan 2017 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 690 sayılı KHK’nın 4. maddesi ile getirilen yeni düzenlemeye göre yabancı ülkelerde verilen boşanma kararlarının nüfus kütüğüne tescili kolaylaştırıldı. Daha önce 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usûl Hukuku Hakkında Kanun hükmü uyarınca tanıma-tenfiz davası açılarak yapılan tescil işlemi, bahse konu KHK ile 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa 27/A maddesi eklenmesiyle dava açmaya gerek kalmadan da yapılabilir hale getirildi.
19.06.2017
İş hayatında çalışan kadının, evlendikten sonra işini bırakması halinde kıdem tazminatına hak kazanacağı kanunî bir düzenlemedir. Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız bu durumla ilgili çalışanlar yeterince bilgi sahibi olmadığı için pek çok kadın hak kaybına uğramaktadır. Evlilik nedeniyle iş akdinin feshine ilişkin olarak 4857 Sayılı İş Kanunu’ nun 120. Maddesinin atfı ile 1475 sayılı mülga İş Kanunu’nun 14. maddesine göre, kadın çalışan evlendikten sonra 1 yıl içerisinde iş akdini kendi arzusu doğrultusunda feshedilebilecek ve kıdem tazminatını talep edebilecektir.
26.11.2016
... 30 ...
TAKVİM
ZİYARET SAYISI
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam111
Toplam Ziyaret264791
HAVA DURUMU